duminică, 28 aprilie 2013

Vacanta in Elvetia - Varful Jungfrau


    In Alpii Elvetieni, cel mai renumit masiv muntos este de departe, Jungfrau. Aici se afla ghetarul cu acelasi nume precum si statia de tren situata la cea mai mare inaltime din Europa.




    Trenul porneste din statia KLEINE SCHEIDEGG  oprind la finalul calatoriei chiar in interiorul ghetarului, pana acolo urcand pe pantele abrupte si intrand in multimea de tuneluri sapate in stanca, ajungandu-se in varf in 50 minute.


















   Calea ferata trece pe langa o cascada spectaculoasa  (Trümmelbach Falls in orasul Lauterbrunnen), prin oraselele intinse pe dealurile de langa masivele muntoase ce inconjoara valea de unde se pleaca in calatorie spre Jungfrau.








  


   Dupa cele 50 de minute in care turistul este fascinat de priveliste si de tunelele ce se perinda unul dupa altul pe drumul spre varful Jungfrau, se ajunge la ultima statie, amplasata in Castelul de Gheata (tunel sapat in ghetar).








De acolo, dupa ce admira sculpturile in gheata, turistii se trezesc pe o patura de zapada unde pot practica sporturi de iarna iar in imediata apropiere vor gasi un hotel, doua restaurante, un observator.
















    Cine ajunge in Elvetia nu poate sa omita o excursie cu trenul pe Jungfrau! Ar fi pacat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu